Deti trpiace Downovým syndrómom získali nové rehabilitačné pomôcky

21.04.2010 Snina

Snina 21. apríla (TASR) - Down syndróm klub Snina združujúci rodičov a ich deti, ktoré trpia mentálnym postihnutím, disponuje od dnešného dňa novými cvičebnými pomôckami.
Miestna organizácia ich získala s pomocou sninskej nadácie Pro futura, ich hodnota predstavuje takmer 1660 eur.
Detská stavebnica, špeciálne ležadlá či balancovacie schodíky sú určené na rozvíjanie pohybových a pamäťových schopností hendikepovaných. \"Aké výsledky dosiahneme s týmito rehabilitačnými pomôckami bude zrejmé najskôr až po niekoľkých mesiacoch, \" uviedol pre TASR predseda Down syndróm klubu Štefan Hodničák. Ako dodal, sú určené pre 11 detí a mládež vo veku od dvoch do 23 rokov, ktoré sa so svojimi rodičmi stretávajú pravidelne každú stredu v prenajatých priestoroch materskej školy na Kukučínovej ulici v Snine. \"S našimi priateľmi pravidelne cvičíme, tancujeme a športuje, v priebehu roka zároveň organizujeme viacero podujatí aj s družobným partnerom z Poľskej republiky, ktorým je špeciálna škola v meste Lesko, \" priblížil Hodničák. Najbližšie spoločné podujatie pri príležitosti dňa detí sa uskutoční v Snine 4. júna tohto roka. Miestne deti trpiace Downovým syndrómom sa podľa jeho slov pravidelne zúčastňujú aj letných rehabilitačno-rekondičných pobytov pri mori.
Down syndróm klub Snina dnes usporiadal v spolupráci s viacerými školskými zariadeniami na území mesta kultúrny program, v ktorom vystúpili deti s rôznymi formami pohybového či mentálneho hendikepu. \"Zverenci škôl sa po poctivej príprave úspešne prezentovali prostredníctvom tanca, piesne, ale aj recitovaného slova, \" uviedla na margo vystúpenia hovorkyňa Mestského úradu v Snine Anna Brečková.
 

Vyberte región